blokk címe

blokk tartalma

Bánk turisztikai potenciáljának erősítése

 

Támogatási szerződés száma: TOP-1.2.1-16-NG1-2019-00019
Projekt címe: Bánk üdülőfalu turisztikai potenciáljának erősítése
Kedvezményezett: Bánk Község Önkormányzata

Bánk község Nógrád megye legnagyobb turisztikai potenciállal rendelkező települése, valódi üdülőfalunak számít az 1970-es évek óta. Gyöngyszemként a településbe ékelődő tava sokféle élményt kínál az ide látogatóknak a fürdéstől kezdve a modellhajó versenyig, a horgászatig.Idegenforgalmi árbevételei meghaladják évek óta a megyeszékhelyét.
Bánk turisztikai kínálati elemeinek meghatározó része a tó partján található Tó-Strand, Nógrád megye egyetlen engedéllyel rendelkező szabadvizi fürdőhelye.

A klímaváltozással járó felmelegedés, a térség viszonylagos szűk fürdőzési kínálata megfelelő lehetőséget és indokoltságot jelent arra, hogy a korszerű igényeknek mindenben nem megfelelő fürdőhely megújulhasson, új élményelemekkel bővülhessen. Kedvező adottságainál fogva alkalmas arra is, hogy a területét ne kizárólag a strandszezonban használják. A projektnek köszönhetően megújulhat a zöldfelület, a kiszolgáló épületek, mód nyílik a gyerekeknek biztonságos pancsolásra, napozásra, gyönyörködésre a tájé és a Bánki-tó szépségében.

A strandi funkciók megújításának elemei:

  • zöldfelületek, burkolatok, lépcső, terasz megújítása
  • főépület részleges felújítása
  • új strandi objektumok elhelyezése: gyermekjátszótér, gyermekpancsoló, strandi sportpálya (teqball asztal)
  • vízelvezetés
  • 20 db napozóágy beszerzése
  • marketing

ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódnak a szokásos projekttevékenységek, mint a projektelőkészítés (tervezés, üzleti terv), projektmenedzsment, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés és kötelező nyilvánosság.

A projekt várhatóan megvalósulhat két strandszezon között, és 2021. nyarára birtokba vehetik a strandolók.

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 136 387 186 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100 %-os támogatási intenzitás mellett a TOP-1.2.1-16-NG1-2019-00019 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2020.07.01 – 2021.09.23.

Bővebb információ:
06 35 342 806
hivatal{kukac}bank-falu.hu

 

© Bánk Község Önkormányzata - 2024