blokk címe

blokk tartalma

Hirdetmények

E-bejelentő szolgáltatás

Közzétéve: 2022-02-22

Közművei átíratását és adatváltozásainak bejelentését intézze kényelmesen és díjmentesen online, vagy akár a kormányablakokban!

Az e-bejelentő olyan új, innovatív és díjtalan állami szolgáltatás, amelynek révén mind az állampolgárok, mind a szolgáltatók jelentős adminisztratív tehertől mentesülnek. Az egységes online felületen keresztül, egyszerűen és kényelmesen (akár otthonról) elérhető ügyintézési lehetőség igénybevételével időt és pénzt takarítanak meg.

Az e-bejelentőnek köszönhetően Önnek több ideje jut a valóban fontos dolgokra. Így akár egy költözés során hamarabb otthon érezheti magát, hiszen az ügyintézés nagy részét levesszük a válláról.

A tájékoztató letölthető formátumban itt érhető el.

 

 

A regisztráció előfeltétele

Az e-bejelentő szolgáltatásait jelenleg Ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek vehetik igénybe.
Amennyiben Ön még nem rendelkezik Ügyfélkapuval, ügyeinek gördülékenyebb intézése érdekében kérje annak létrehozását a kormányablakokban.

 

Kérdése van? További információra vagy segítségren van szüksége?

A Kormányzati Ügyfélvonal munkatársai a hét minden napján, a nap 24 órájában állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

  • Tárcsázza a 1818-as számot!
  • Küldje el kérdését a 1818{kukac}1818.hu e-mail címre!
  • Kezdeményezzen chatbeszélgetést kollégánkkal a www.1818.hu honlapon!

Az e-bejelentőn keresztül elérhető szolgáltatók köre folyamatosan bővül, ezért érdemes időről-időre felkeresni az e-bejelento.gov.hu oldalt.

 

Ügyintézés online, egyszerűen, akár otthonról is

Az ingyenes e-bejelentő szolgáltatás se gítségével online, egyetlen oldalon ke resztül (vagy akár személyesen kormá nyablakban), kényelmesen és gyorsan elintézheti közművei átíratását, valamint bejelentheti személyes adatainak megvál tozását az összes, Önnel szerződésben álló, e-bejelentőhöz csatlakozott közműszolgáltató felé.
Ennek köszönhetően megspórolhatja a személyes ügyintézés fáradalmait, például egy költözés esetén.

Legyen szó villany-, víz-, gáz- vagy épp táv-hőszolgáltatóról, mostantól nem szükséges egyenként felkeresnie a közműcégek ügyfélszolgálatait vagy internetes felületeit, hanem mindezt intézheti egy helyen, otthona kényelméből.

 

Adatváltozás-bejelentése – online

Személyes adatainak (név, lakcím, elérhetőség) megváltozását bejelentheti online, az e-bejelentőn keresztül.
Lehetőség van arra is, ha a következő 5 éven belül a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban az Ön adataiban változás történik, azt az e-bejelentő automatikusan továbbítsa az Önnel szerződésben álló, e-bejelentőhöz csatlakozott közüzemi szolgáltatók felé. Erre a Rendelkezési Nyilvántartásban (rendelkezes.gov.hu) adhat felhatalmazást.

Ön akkor is bejelentheti megváltozott kapcsolattartási adatait (e-mail cím, telefonszám, levelezési cím), ha nem Ön áll közvetlenül szerződésben a szolgáltatóval, de Ön van megjelölve díjfi zetőként (pl. bérleti szerződés alapján).

 

Adatváltozás-bejelentése – személyesen

Amennyiben adatváltozás-bejelentési ügyét személyesen szeretné intézni, keresse fel az ország bármelyik kormányablakát, ahol segítünk az e-bejelentő szolgáltatásainak igénybevételében. A gyorsabb ügyintézés érdekében javasolt előzetesen időpontot foglalni az alábbi lehetőségek bármelyikén:

 

Felhasználóváltás („Közműátírás”)

A tulajdonosváltással (pl. adásvétel, öröklés, ajándékozás) vagy csupán szerződőváltással (pl. bérlet, haszonélvezet, használati jog átengedése) járó közműátírást egyaránt elvégezheti az e-bejelentőn keresztül (online vagy kormányablakban) az Ön által kiválasztott közműszolgáltatók felé.
A közműátírást intézheti új felhasználóként, régi felhasználóként vagy akár meghatalmazottként eljárva is.

 

További hirdetmények

Tájékoztató az Ukrajnából Magyarországra érkező magánszemélyek idegenforgalmi adó alóli mentesüléséről

Azon magánszemélyek, akik 2022. február 24-én vagy azt követően érkeztek Magyarországra Ukrajnából, s ott az érkezést megelőzően jogszerűen tartózkodtak, nem alanyai az idegenforgalmi adónak, más szóval a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) idegenforgalmi adóra vonatkozó rendelkezéseinek a személyi hatálya nem terjed ki rájuk.

Bánki Törpe Óvoda - óvodai beiratkozás a 2022/2023-as nevelési évre

Értesítjük a kedves Szülőket, hogy az óvodakötelessé váló gyermekek beíratásának időpontja a Bánki Törpe Óvodába 2022. április 25 – 29 között lesz.

Felhívás bölcsődei ellátás iránti igény benyújtására

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 34.§ a) pontja alapján a szülő vagy más törvényes képviselő április 15-éig jelezheti a települési önkormányzat felé a bölcsődei ellátás biztosítása iránti igényét.
helykitolto kép

Kincskereső élménytábor 8-12 éves gyerekek számára Bánkon!

Bánk és környéke számos kincset rejteget a közelmúltból, és a távoli múltból. A táborban ezekből szeretnénk ízelítőt adni neked: bekukucskálhatsz egy régen élt család otthonába, megismerheted hogyan éltek 100-150 éve a gyerekek, megmutatjuk a környék történelmének titkait, mesés világát.
helykitolto kép

2022. február 26. 00:00-tól tűzgyújtási tilalom Nógrád megyében

2022. február 26. 00:00-tól tűzgyújtási tilalom van érvényben Nógrád megyében, amely azt jelenti, hogy TILOS tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is, valamint tilos a parlag és gazégetés is.
helykitolto kép

DTkH szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató

Mi kerülhet a csomagolási hulladékgyűjtő edényzetbe, átlátszó zsákba?
Társaságunk a csomagolási hulladékot bármilyen átlátszó zsákból és szabványos szelektív hulladékgyűjtő edényből is elszállítja.
A csomagolási hulladékgyűjtő edény, kereskedelmi forgalomban beszerezhető sárga vagy kék színű szabvány gyűjtőedény.
helykitolto kép

SMS-ben is lehet csekket kérni a gépjárműadó befizetéséhez február 15-től

A gépjárműadót a 410-es adónemkódra többféleképpen is be lehet fizetni, például postai csekken vagy átutalással a 10032000-01079160 számlaszámra (NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla).
Ha valaki természetes személyként csekken szeretne fizetni, 2022. február 15-től SMS-ben is kérhet csekket a 06/30 344-4304-es telefonszámon.

Pályázati hirdetmény Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal - jegyző munkakör betöltésére

A Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal jegyző munkakör betöltésére.

Helyi iparűzési adó változások 2022-ben

Tájékoztatás a helyi iparűzési adót érintő 2022. január 1. napjától hatályos változásokról
helykitolto kép

2022. évi hulladékszállítási rend

A DTkH nonprofit kft. kommunális, házhoz menő csomagolási (szelektív) és zöldhulladék 2022. évi szállítási rendje Bánkon.
helykitolto kép

Összefoglaló Bánk településrendezési eszközeinek módosításáról

Rendezés alá vont területek:
Benczúr Miklós utca és a Patkó utca környezetében a Bánk 954-966, 974-993, 995-1011 helyrajzi számú ingatlanok.

Pályázat pénztáros, munkaügyi és egyéb ügyintéző munkakör betöltésére

A Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal Bánki Kirendeltsége pénztáros, munkaügyi és egyéb ügyintéző munkakör betöltésére. 
helykitolto kép

Automata meteorológiai állomás Bánkon

Dorogi László, a bánki közösség tagja – régi gyermekkori álmát megvalósítva – beüzemelt egy kis automata meteorológiai állomást Bánkon, a Rózsafa utcában. Ennek segítségével mindig friss információkat kaphatunk az aktuális bánki időjárásról.

A Bánki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart

Időpont: 2021. december 7. (kedd) 18.00 óra
Helyszín: Önkormányzati Hivatal rendezvényterme (2653 Bánk, Hősök tere 11.)

Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatást tart

Időpont: 2021. december 7. (kedd) 17.00 óra
Helyszín: Önkormányzati Hivatal rendezvényterme (2653 Bánk, Hősök tere 11.)
helykitolto kép

Egyéni gazdaságok összeírása

2021. november 15. – december 15.
A gazdáknak a növénytermesztésről, az állattenyésztésről, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőről, illetve a beruházásokkal és a termeléssel összefüggő ráfordításokkal kapcsolatban kell adatokat szolgáltatniuk.

Tájékoztatás a vendéglátó üzletek NTAK regisztrációjáról

A 2021. augusztus 19. napján hatályba lépett vonatkozó jogszabály értelmében minden hazai vendéglátó üzlet üzemeltető köteles a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (a továbbiakban: NTAK) üzemeltetője által e célra működtetett elektronikus felületen a regisztrációt elvégezni, az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzletek pedig kötelesek ott - a vendéglátó szoftver alkalmazásával - napi szinten adatot szolgáltatni.

Tájékoztatás szálláshely minősítéssel kapcsolatban szálláshely-szolgáltatók részére

Az egyes kormányrendeleteknek a turizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról szóló 501/2021.(VIII.18.) Korm. rendelet 2021. szeptember 1-jei hatállyal bevezette a szálláshely-minősítés intézményét. Az eddigi, csak a szállodákra és a panziókra vonatkozó és önkéntes igénylésen alapuló védjegyrendszert kötelező érvényű, a kereskedelmi-és a magánszálláshelyekre, egyéb szálláshelyekre egyaránt kiterjedő, országosan egységes nemzeti szálláshely-minősítő rendszer váltja fel.
helykitolto kép

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Településkép védelméről szóló rendelet-tervezet véleményezése

Tájékoztatjuk Önöket a településkép védelméről szóló 14/2017. (XII.26.) önkormányzati rendelet módosítása véleményezési dokumentációjának (tervezet) közzétételéről.

1

2 3 4

© Bánk Község Önkormányzata - 2022