blokk címe

blokk tartalma

Pályázatok

Bánk üdülőfalu turisztikai potenciáljának erősítése

 

Támogatási szerződés száma: TOP-1.2.1-16-NG1-2019-00019
Projekt címe: Bánk üdülőfalu turisztikai potenciáljának erősítése
Kedvezményezett: Bánk Község Önkormányzata

Bánk község Nógrád megye legnagyobb turisztikai potenciállal rendelkező települése, valódi üdülőfalunak számít az 1970-es évek óta. Gyöngyszemként a településbe ékelődő tava sokféle élményt kínál az ide látogatóknak a fürdéstől kezdve a modellhajó versenyig, a horgászatig.Idegenforgalmi árbevételei meghaladják évek óta a megyeszékhelyét.
Bánk turisztikai kínálati elemeinek meghatározó része a tó partján található Tó-Strand, Nógrád megye egyetlen engedéllyel rendelkező szabadvizi fürdőhelye.

A klímaváltozással járó felmelegedés, a térség viszonylagos szűk fürdőzési kínálata megfelelő lehetőséget és indokoltságot jelent arra, hogy a korszerű igényeknek mindenben nem megfelelő fürdőhely megújulhasson, új élményelemekkel bővülhessen. Kedvező adottságainál fogva alkalmas arra is, hogy a területét ne kizárólag a strandszezonban használják. A projektnek köszönhetően megújulhat a zöldfelület, a kiszolgáló épületek, mód nyílik a gyerekeknek biztonságos pancsolásra, napozásra, gyönyörködésre a tájé és a Bánki-tó szépségében.

A strandi funkciók megújításának elemei:

  • zöldfelületek, burkolatok, lépcső, terasz megújítása
  • főépület részleges felújítása
  • új strandi objektumok elhelyezése: gyermekjátszótér, gyermekpancsoló, strandi sportpálya (teqball asztal)
  • vízelvezetés
  • 20 db napozóágy beszerzése
  • marketing

ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódnak a szokásos projekttevékenységek, mint a projektelőkészítés (tervezés, üzleti terv), projektmenedzsment, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés és kötelező nyilvánosság.

A projekt várhatóan megvalósulhat két strandszezon között, és 2021. nyarára birtokba vehetik a strandolók.

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 136 387 186 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100 %-os támogatási intenzitás mellett a TOP-1.2.1-16-NG1-2019-00019 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2020. 07.01 – 2021.06.12.

Bővebb információ:
06 35 342 806
hivatal@bank-falu.hu

 

További pályázatok

helykitolto kép

Identitás erősítés a Börzsöny és Cserhát lankái között

A Börzsöny és a Cserhát által körülzárt terület jellegzetes nógrádi táj. Völgyek közt megbújó kis falvaival nagyrészt zárt természeti egységet jelent. Az elmúlt évszázadokban ez a falvak/községek, illetve plébánia közösségek társadalmilag zárt világát is jelentette, ami magyarázatul szolgál arra, hogy nagyon kis földrajzi távolságok ellenére is a helyi szokások, hagyományok, vagy a népviselet egyedi jellegzetességeket mutatnak. Ez a szelíd dombsági táj már nem agglomeráció, hanem a ...
helykitolto kép

Magyar Falu Program - Tó utcai játszótér fejlesztése

A pályázati támogatásból Bánk Község Önkormányzata fenntartásában működő Tó utcai játszótérre négy új kültéri játszóeszköz került beszerzésre és kihelyezésre.
helykitolto kép

Közösségi faültetés az országos fásítási program keretében

Az Agrárminisztérium 2019 őszén indított Országfásítási Programja keretében Bánk támogatást nyert 16 új fa elültetésére. A térségben Bánk volt az első település, ahol megvalósult a program.
helykitolto kép

Magyar Falu Program - Eszközbeszerzés az orvosi rendelő részére

A pályázati támogatásból a bánki orvosi rendelő (mind a háziorvosi, mind a gyermekorvosi rendelő) részére új eszközök kerültek beszerzésre. A fejlesztés eredményeként új bútorok kerültek a rendelőkbe, beszerzésre került egy defibrillátor, valamint az alapvető vizsgálatok elvégzéséhez szükséges eszközök, többek között szűrőaudiométer, vércukormérő, pupillavizsgáló lámpa, digitális csecsemőmérleg látásvizsgáló tábla, színlátás vizsgáló.
helykitolto kép

Magyar Falu Program - A Bánki Törpe Óvoda udvarának fejlesztése

A pályázati támogatásból Bánk Község Önkormányzata fenntartásában működő Bánki Törpe Óvodában egy új kültéri játszóeszköz, fészekhinta került beszerzésre és kihelyezésre, a biztonsági előírásoknak megfelelő ütéscsillapító gumiszőnyeg kialakításával. Az új óvodai játék a gyermekek testi és lelki fejlődését segíti, és a kisgyermekek mozgásigényének kielégítését szolgálja.
helykitolto kép

Bánki óvoda energetikai korszerűsítése

A bánki Törpe Óvoda épülete a Kis utca 1. szám alatt található, az 1960-as években épült egyszintes épület. Bánk Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy korszerűsítéssel csökkentse az óvodaépület energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg.
helykitolto kép

Bánk orvosi rendelő energetikai korszerűsítése

Bánk falu központjában található az orvosi rendelőnek és a Szlovák Önkormányzat Házának helyet adó épület, amely az 1960-as években épült. Az épületen energetikai jellegű fejlesztés azóta nem történt, fűtése elavult. Bánk Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy csökkentse az orvosi rendelő épület energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg.
helykitolto kép

Interreg Szlovákia-Magyarország

A projekt célja a Nógrád-Hont határmenti régió turisztikai népszerűsítése a környék kulturális és természetvédelmi örökségének megóvásával, helyreállításával és fejlesztésével. Az olyan elismert turisztikai célpontok közelsége, mint Budapest, a Dunakanyar és az Alacsony-Tátra mindezidáig háttérbe szorította e régiót, így az nem került be megfelelően a köztudatba. Ez a hátrány azonban előnnyé fordítható, hiszen manapság egyre többen - utazók és helyiek egyaránt - egyre inkább ...

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

© Bánk Község Önkormányzata - 2021